Sigur Rós @ Sant Jordi Club (13.11.08)


Pels que com jo, veiem a Sigur Ros per primer cop, el de dijous va ser un concert sublim. En comparació amb qualsevol altra formació que pretengui arribar a crear una atmòsfera màgicaSigur Ros són el grup. Tenen una capacitat brutal, tal i com afirmen els d'Indiespot, i comentavem nosaltres al acabar el concert, de relativitzar el temps, de deixar-te en un estat d'esperit en el que no saps quanta estona fa que mantenen una nota, o que preparen la introducció a un tema, o que fa que toquen.

Però pels que no s'estrenaven amb els islandesos, el d'ahir va ser un concert menor. Van fallar moltes coses: Va fallar el públic: no entenc com la gent aprofita els silencis per fotre crits, o es té tan poc respecte per l’islandès. Va fallar el lloc: una espècie de poliesportiu de poble… no arriba a sala, plena de fum. Va fallar el so: una espècie de massa amorfa de so i cada dos per tres un agut que s’escapa massa, molt mal equalitzat.

Però res d’això em treu el somriure de la boca per estrenar-me amb Sigur Rós. Grup que gràcies a l’últim àlbum, té la capacitat de transformar-se en ple concert: de nostàlgics purs a músics enèrgics pseudo-cèltics. Barrejat això amb un misticisme i una atmosfera increíbles que els fan ser de les millors bandes de post-rock experimental en directe.

Els grans moments de la nit van ser la primera cançó, Svefn-G-Englar, l'himne Hoppipola, la "cançó per anar a dormir" All Alright i el millor bis de la meva vida… una traca final espectacular amb Untitled 8 del disc (): muntanyes russes volant i fent-nos volar pel Sant Jordi Club, el poliesportiu de festa major convertit en església. A mesura que la cançó anava creixent com un monstre, se t'eriçava la pell... Va acabar amb una bogeria col·lectiva sublim i un solo del batería, completament fora de sí. 

PD: Els teloners, For a Minor Reflection, són un grup típic de post-rock, molt a l’estil d’Explosions In the Sky, sense gaire més pretensions. Van fer molt bon paper, tot i no ser Amiiina.

Comments

2 Responses to "Sigur Rós @ Sant Jordi Club (13.11.08)"

Pablo Fantasma ha dit... diumenge, 16 de novembre del 2008, a les 17:51:00 CET

m'encanta q facis crítica. una abraçada

Dua ha dit... dilluns, 17 de novembre del 2008, a les 18:57:00 CET

Gràcies a tu per passar-te! Definitivament, després d'haver-los vist en directe aquesta setmana, i d'haver corroborat que són capaços de transmetre el sentiment apocalíptic que destil·la tot el vídeo, puc afirmar que és millor el tema original.
M'ha agradat la teva crítica del concert. Jo era la quarta vegada que els veia, i tot i que em va semblar prou bo, hi va haver alguna cosa que no em va convèncer del tot. El lloc, potser. L'absència de les Amiina (que, per altra banda, em va sorprendre positivament donats els resultats). No ho sé. Aquest estiu a Berlín els vaig veure en un teatre força petit, acollidor i proper. I també a Benicàssim mentre el sol es ponia. Possiblement és l'atmosfera el que fa d'un bon concert en potència un bon concert en resultat. Qui sap.

Gràcies per comentar :)

peix venut

els prodigis són: